Tillbaka
Skriv ut receptet
Potatisplättar med morotssallad
Potatisplättar med morotssallad
4 port
600gr pressad potatis
2 äggulor
300gr bacon, kokt fisk eller räkor
10 cm purjolök, finhackad
7 brytbönor, finhackade
1 krm vitpeppar
Blanda allihop och gör en rulle i bakplåtspapper. Lägg i kylskåp 1 tim-24 tim.
Skär rullen i 2cm tjocka skivor och vänd dem i ströbröd.
Stek dem gyllenbruna i marg+olja.
Sallad: 1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk dijonsenap
2 msk rapsolja
3 morötter, strimlade
5 cm purjolök, stimlad
lite salt och vitpeppar
Blanda vitlök och senap.
Vispa ner oljan.
Blanda i morötter och purjolök, salt och peppar
Skriven av: Birgitta Åkesson