Tillbaka
Skriv ut receptet


Kronogårdens kaka

Kaka:

150 g sötmandel

3 ägg

2 dl socker

75 g smör eller margarin

200 g kokt, kall potatis

rivet skal av en halv citron



Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader

2. Mal mandeln.

3. Vispa ägg och socker. Klicka ner mjukt matfett i äggsmeten tillsammans med mandeln under vispning.

4. Blanda i den pressade eller rivna potatisen och citronskalet. Häll smeten i en väl smord och bröad rund form (ca 22 cm i diameter), gärna med avtagbar botten. Släta till ytan och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 min.

5. Lyft upp kakan och låt den svalna. Sikta florsocker över och servera kakan till fruktsallad med vispad grädde eller glass samt en god citronsås (recept nedan).



Citronsås:

2 äggulor

2 msk socker

2 dl vispgrädde

rivet skal av en halv citron

1 msk pressad citronsaft



6. Rör äggulor och socker pösigt. Vispa grädden. Blanda ner citronskal och saft i ägguleblandningen. Rör sist i grädden och servera denna goda sås tillsammans med Kronogårdens kaka eller med färska jordgubbar.

 

Måndag  Stängt
Tisdag

 10.00-17.00

Onsdag  Stängt
Torsdag  10.00-17.00
Fredag  10.00-17.00
Lördag   10.00-15.00

Söndag 

 Stängt

Måndag   Stängt
Tisdag  10.00-16.30
Onsdag

 Stängt

Torsdag  10.00 -16.30
Fredag  10.00- 16.30
Lördag   10.00-14.30
Söndag   Stängt 

 

 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår