Tillbaka
Skriv ut receptet


Jordgubbsmoussetårta

Botten:


120 gram smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 dl kakao


Moussen:
5 st gelatinblad
500 gram(1L) mixade jordgubbar
3 äggulor
2 dl florsocker
5 dl vispgrädde


Dekorering:


1 L Jordgubbar


Några blad Mynta



  1. Gör så här:
    Ställ ugnen på 175 grader.
    Vispa rumsvarmt smör och socker pösigt och rör ner äggen.

  2.  Blanda vetemjöl, salt, kakao, vaniljsocker och vänd ner i smörsmeten och blanda. Bre ut smeten i en smord, bröad springform ca. 22cm.

  3. Grädda i ungen cirka 20 minuter.
    Ta ut och låt svalna medan du gör moussen.

  4. Moussen: Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten.

  5. Mixa jordgubbarna till en slätsmet.

  6. Vispa äggulor och florsockret poröst. Vispa grädden löst i en annan bunke.

  7. Värm sakta upp 1 dl av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och tillsätt i kastrullen.  Låt det smälta på svag värme, inte koka.  Rör ned galantinblandningen i resten av purén.

  8. Blanda försiktigt ner äggsmeten i purén och sedan grädden till en slät smet. Häll smeten över bottnen. Ställ minst 4 timmar i frysen eller över natten. Tina 1 timme i rumstemperatur innan servering.

  9. Dekorerar tårtan med färska jordgubbar och mynta. 


 


 

Måndag  Stängt
Tisdag

 10.00-17.00

Onsdag  Stängt
Torsdag  10.00-17.00
Fredag  10.00-17.00
Lördag   10.00-15.00

Söndag 

 Stängt

Måndag   Stängt
Tisdag  10.00-16.30
Onsdag

 Stängt

Torsdag  10.00 -16.30
Fredag  10.00- 16.30
Lördag   10.00-14.30
Söndag   Stängt 

 

 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår