Tillbaka
Skriv ut receptet


Sparrissoppa

4 personer


500 g grön sparris
½ gullök
3 dl vatten
3 dl vispgrädde
1 tärning grönsaksbuljong
1 dl vittvin
salt
peppar
parmesanost 


 


Gör så här



  • Tvätta sparrisen och skär upp i 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter. Häll sedan bort vattnet.

  • Skala och hacka löken och fräs lätt i en kastrull. Häll över vinet, vatten och buljongen samt grädden och koka upp.

  • Lägg sedan sparrisen i gräddsåsen (utom knopparna som skall vara garnityr). Låt koka i 10 minuter och kör sedan i mixer.

  • Smaka av med salt och peppar. Servera i soppskålar med sparrisknopparna och parmesanost som garnityr.


 


 


 





Skriven av: Axelssons i Aby
Måndag  STÄNGT
Tisdag

 10.00-17:00

Onsdag  10:00-17:00
Torsdag  10:00-17:00
Fredag  10:00-17:00
Lördag  10:00-15:00  
Söndag 

 STÄNGT

Måndag  STÄNGT
Tisdag  10.00-16:30
Onsdag

 10:00-16:30

 

Torsdag  10:00-16:30
Fredag   10:00-16:30
Lördag  10:00-14:30
Söndag   STÄNGT
Självplock Hallon v.39
Måndag Stängt 
Tisdag

Stängt

Onsdag Stängt 
Torsdag 

Stängt

Fredag Stängt
Lördag

Stängt

 
Söndag

Stängt

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår