Tillbaka
Skriv ut receptet


Sparrissoppa

4 personer


500 g grön sparris
½ gullök
3 dl vatten
3 dl vispgrädde
1 tärning grönsaksbuljong
1 dl vittvin
salt
peppar
parmesanost 


 


Gör så här



  • Tvätta sparrisen och skär upp i 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter. Häll sedan bort vattnet.

  • Skala och hacka löken och fräs lätt i en kastrull. Häll över vinet, vatten och buljongen samt grädden och koka upp.

  • Lägg sedan sparrisen i gräddsåsen (utom knopparna som skall vara garnityr). Låt koka i 10 minuter och kör sedan i mixer.

  • Smaka av med salt och peppar. Servera i soppskålar med sparrisknopparna och parmesanost som garnityr.


 


 


 





Skriven av: Axelssons i Aby

 

Måndag Stängt
Tisdag

10.00-17.00

Onsdag Stängt
Torsdag  10.00-17.00
Fredag 10.00-17.00
Lördag  10.00-14.00

Söndag 

Stängt

 

 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår