Tillbaka
Skriv ut receptet


Sparrissoppa

4 personer


500 g grön sparris
½ gullök
3 dl vatten
3 dl vispgrädde
1 tärning grönsaksbuljong
1 dl vittvin
salt
peppar
parmesanost 


 


Gör så här



  • Tvätta sparrisen och skär upp i 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter. Häll sedan bort vattnet.

  • Skala och hacka löken och fräs lätt i en kastrull. Häll över vinet, vatten och buljongen samt grädden och koka upp.

  • Lägg sedan sparrisen i gräddsåsen (utom knopparna som skall vara garnityr). Låt koka i 10 minuter och kör sedan i mixer.

  • Smaka av med salt och peppar. Servera i soppskålar med sparrisknopparna och parmesanost som garnityr.


 


 


 





Skriven av: Axelssons i Aby
Måndag  10:00-18:00
Tisdag

 10:00-18:00

Onsdag   10:00-18:00
Torsdag  10:00-18:00
Fredag  10:00-18:00
Lördag  10:00-15:00  
Söndag

 11:00-16:00

Måndag 10:00-17:30
Tisdag 10:00-17:30
Onsdag

10:00-17:30

Torsdag 10:00-17:30
Fredag 10:00-17:30
Lördag  10:00-14:30
Söndag  11:00-15:30

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår