Tillbaka
Skriv ut receptet


Baconrostad potatis och blomkålskräm

Baconrostad potatis och blomkålskräm
ca 3 port

8 st potatis i grova skivor
½ paket fintärnad bacon
½ blomkålshuvud i skivor
2 dl mjölk
½ dl grädda
1 hönsbuljongtärning
olja
salt
vitpeppar
svartpeppar

Häll lite olja i en liten långpanna. Strö ut hälften av baconet. Fördela potatisskivorna ovanpå. Strö över resten av baconet. Salta och svartpeppra. Baka i ugnen ca 25 min i 200 grader.
Koka upp grädde och mjölk i en kastrull och lägg i blomkålen. Smula sönder hönsbuljongen och koka tills blomkålen är mjuk. Mixa i matberedare till en slät konsistens. Smaka av med salt och vitpeppar.

Servera den nyrostade potatisen med blomkålskrämen tillsammans med stekt falukorv eller fläskkött.


Skriven av: Birgitta Åkesson
Måndag  Stängt
Tisdag

10:00-16:00

Onsdag  10:00-16:00
Torsdag  10:00-16:00
Fredag 

10.00-16:00

Lördag  10:00-15:00  
Söndag 

Stängt

Måndag  Stängt
Tisdag 10:00-15:45
Onsdag

10:00-15:45

Torsdag 10:00-15:45
Fredag 10:00-15:45
Lördag  10.00-14:45

Söndag

Stängt
Självplockning jordgubbar
Måndag Stängt
Tisdag

Stängt

Onsdag  Stängt
Torsdag Stängt
Fredag Stängt
Lördag Stängt  
Söndag

Stängt

Självplockning hallon
Mån. Stängt
Tis

Stängt

Ons Stängt
Tor Stängt
Fre Stängt
Lör Stängt  
Sön

Stängt

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår