Tillbaka
Skriv ut receptet
Baconrostad potatis och blomkålskräm
Baconrostad potatis och blomkålskräm
ca 3 port
8 st potatis i grova skivor
½ paket fintärnad bacon
½ blomkålshuvud i skivor
2 dl mjölk
½ dl grädda
1 hönsbuljongtärning
olja
salt
vitpeppar
svartpeppar
Häll lite olja i en liten långpanna. Strö ut hälften av baconet. Fördela potatisskivorna ovanpå. Strö över resten av baconet. Salta och svartpeppra. Baka i ugnen ca 25 min i 200 grader.
Koka upp grädde och mjölk i en kastrull och lägg i blomkålen. Smula sönder hönsbuljongen och koka tills blomkålen är mjuk. Mixa i matberedare till en slät konsistens. Smaka av med salt och vitpeppar.
Servera den nyrostade potatisen med blomkålskrämen tillsammans med stekt falukorv eller fläskkött.
Skriven av: Birgitta Åkesson