Tillbaka
Skriv ut receptet


Janssons frestelse

ca 4 portioner


1kg potatis (8-10 st), sorten Sava


2 stora gula lökar


1-2 askar ansjovisfiléer (à ca 100 g) eller 15 hela ansjovisar


3 dl grädde eller 1½ dl grädde och 1½ mjölk


2-3 msk ansjovisspad


1 msk ströbröd


1-2 msk smör eller margarin


 


Skala potatisen och skär den i strimlor. Skala löken, skiva den tunt och fräs den ev i lite matfett. Varva potatis, lök och ansjovis (den hela rensad och filead) i en smord ugnssäker form. Potatis i botten och överst. Häll över hälften av grädden eller gräddmjölken och 2-3 msk av ansjovisspadet i formen. Strö på ströbröd och klicka matfett över. Grädda i 200°C, ca 1 tim i nedre delen av ugnen. Späd vid kanten med resten av grädden efter drygt halva tiden.



Skriven av: Axelssons i Aby
Måndag  10:00-18:00
Tisdag

 10:00-18:00

Onsdag   10:00-18:00
Torsdag  10:00-18:00
Fredag  10:00-18:00
Lördag  10:00-15:00  
Söndag

 11:00-16:00

Måndag 10:00-17:45
Tisdag 10:00-17:45
Onsdag

10:00-17:45

Torsdag 10:00-17:45
Fredag 10:00-17:45
Lördag 10:00-14:45
Söndag 11:00-15:45
Självplockning jordgubbar
Måndag 10:00-16:00
Tisdag

10:00-16:00

Onsdag  10:00-16:00
Torsdag 10:00-16:00
Fredag 10:00-16:00
Lördag 10:00-14:00  
Söndag

11:00-15:00

Självplockning hallon v.32
Mån. 9.30-12&13-16
Tis

9:30-12&13-16

Ons 9:30-12&13-16
Tor 9:30-12&13-16
Fre 9:30-12&13-16
Lör 10:00-14:00  
Sön

11:00-15:00

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår