Tillbaka
Skriv ut receptet


Jordgubbsmoussetårta

Botten:


120 gram smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 dl kakao


Moussen:
5 st gelatinblad
500 gram(1L) mixade jordgubbar
3 äggulor
2 dl florsocker
5 dl vispgrädde


Dekorering:


1 L Jordgubbar


Några blad Mynta



  1. Gör så här:
    Ställ ugnen på 175 grader.
    Vispa rumsvarmt smör och socker pösigt och rör ner äggen.

  2.  Blanda vetemjöl, salt, kakao, vaniljsocker och vänd ner i smörsmeten och blanda. Bre ut smeten i en smord, bröad springform ca. 22cm.

  3. Grädda i ungen cirka 20 minuter.
    Ta ut och låt svalna medan du gör moussen.

  4. Moussen: Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten.

  5. Mixa jordgubbarna till en slätsmet.

  6. Vispa äggulor och florsockret poröst. Vispa grädden löst i en annan bunke.

  7. Värm sakta upp 1 dl av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och tillsätt i kastrullen.  Låt det smälta på svag värme, inte koka.  Rör ned galantinblandningen i resten av purén.

  8. Blanda försiktigt ner äggsmeten i purén och sedan grädden till en slät smet. Häll smeten över bottnen. Ställ minst 4 timmar i frysen eller över natten. Tina 1 timme i rumstemperatur innan servering.

  9. Dekorerar tårtan med färska jordgubbar och mynta. 


 


Måndag  10:00-18:00
Tisdag

 10:00-18:00

Onsdag   10:00-18:00
Torsdag  10:00-18:00
Fredag  10:00-18:00
Lördag  10:00-15:00  
Söndag

 11:00-16:00

Måndag 10:00-17:45
Tisdag 10:00-17:45
Onsdag

10:00-17:45

Torsdag 10:00-17:45
Fredag 10:00-17:45
Lördag 10:00-14:45
Söndag 11:00-15:45
Självplockning jordgubbar
Måndag 10:00-16:00
Tisdag

10:00-16:00

Onsdag  10:00-16:00
Torsdag 10:00-16:00
Fredag 10:00-16:00
Lördag 10:00-14:00  
Söndag

11:00-15:00

Självplockning hallon v.32
Mån. 9.30-12&13-16
Tis

9:30-12&13-16

Ons 9:30-12&13-16
Tor 9:30-12&13-16
Fre 9:30-12&13-16
Lör 10:00-14:00  
Sön

11:00-15:00

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår