Tillbaka
Skriv ut receptet


Sparrissoppa

4 personer


500 g grön sparris
½ gullök
3 dl vatten
3 dl vispgrädde
1 tärning grönsaksbuljong
1 dl vittvin
salt
peppar
parmesanost 


 


Gör så här



  • Tvätta sparrisen och skär upp i 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter. Häll sedan bort vattnet.

  • Skala och hacka löken och fräs lätt i en kastrull. Häll över vinet, vatten och buljongen samt grädden och koka upp.

  • Lägg sedan sparrisen i gräddsåsen (utom knopparna som skall vara garnityr). Låt koka i 10 minuter och kör sedan i mixer.

  • Smaka av med salt och peppar. Servera i soppskålar med sparrisknopparna och parmesanost som garnityr.


 


 


 





Skriven av: Axelssons i Aby
Måndag 

STÄNGT

Tisdag 

10:00-17:00

Onsdag  10:00-17:00
Torsdag  10:00-17:00
Fredag

10:00-17:00

Lördag  10:00-15:00  
Söndag 

STÄNGT

Måndag

Stängt

Tisdag  10:00-16:45
Onsdag

10:00-16:45

Torsdag 

10:00-16:45
Fredag 10:00-16:45
Lördag 10:00-14:45

Söndag 

STÄNGT

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår