Tillbaka
Skriv ut receptet
Sparrissoppa
4 personer
500 g grön sparris
½ gullök
3 dl vatten
3 dl vispgrädde
1 tärning grönsaksbuljong
1 dl vittvin
salt
peppar
parmesanost
Gör så här
- Tvätta sparrisen och skär upp i 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter. Häll sedan bort vattnet.
- Skala och hacka löken och fräs lätt i en kastrull. Häll över vinet, vatten och buljongen samt grädden och koka upp.
- Lägg sedan sparrisen i gräddsåsen (utom knopparna som skall vara garnityr). Låt koka i 10 minuter och kör sedan i mixer.
- Smaka av med salt och peppar. Servera i soppskålar med sparrisknopparna och parmesanost som garnityr.
Skriven av: Axelssons i Aby