Tillbaka
Skriv ut receptet


Potatispaté

6 portioner

11-12 potatisar, ca 1 kg.
3 ägg
1 dl riven lagrad ost
4 dl matlagningsgrädde
1 knippe hackad persilja
1 knippe hackad dill
1 knippe hackad gräslök
salt och svartpeppar
cayenepeppar
1-2 vitlöksklyftor

Sätt ugnen på 200°, smörj en avlång form klä med smörgåspapper. Skala och skiva potatisen tunt. Vispa ägg och lägg i den rivna osten, grädden, kryddgrönt, kryddor och den pressade vitlöken. Lägg i potatisskivorna, rör runt. Lägg skivorna i lager på lager i formen. Pressa ihop skivorna och häll över resten av äggblandningen. Sätt formen i vattenbad, grädda i ca 90 min, täck formen med folie om det behövs. Låt patén kallna i ca 15 min innan den stjälps upp. Skär i skivor och servera varm eller kall.

Skriven av: Axelssons i Aby
Måndag 

10:00-18:00

Tisdag 

10:00-18:00

Onsdag  10:00-18:00
Torsdag  10:00-18:00
Fredag 

10:00-18:00

Lördag 10:00-15:00  
Söndag

10:00-15:00

Måndag

10:00-17:00

Tisdag   10:00-17:00
Onsdag

10:00-17:00

Torsdag 

10:00-17:00
Fredag 

10:00-17:00

Lördag 10:00-14:45

Söndag 

10:00-14:45
Självplock jordgubbar
Måndag 10.00-17.00
Tisdag

10.00-17.00

Onsdag  10.00-17.00
Torsdag 10.00-17.00
Fredag 10.00-17.00
Lördag 10.00-14.00  
Söndag

10.00-14.00

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår