Jordgubbar

I Sverige är vi helt och hållet självförsörjande under jordgubbssäsongen. Normalt mognar de första frilandsodlade jordgubbarna i slutet av maj i Skåne och därefter pågår skördesäsongen genom hela juni och juli för att avslutas i Norrland i mitten av augusti. Jordgubbspremiären är alltid efterlängtad trots att det finns importerade bär under hela våren. De importerade jordgubbarna är vackra och hållbara men saknar sötman och aromen som våra lokalt odlade bär har. Jordgubbar är en extrem färskvara med kort hållbarhet. Bären måste kylas ner direkt efter skörd. Med våra korta transporter och dagliga leveranser kan vi välja sorter med mycket smak före transporttålighet och plocka bären fullmogna.

 

KLIMAT OCH SANDJORDAR

Våra erkända sandjordar ger smakrika jordgubbar och smakrik potatis. Dessutom har Målilla ett perfekt klimat för odlingen. Svala nätter och varma ljusa sommardagar med många soltimmar utvecklar bärens koncentrerade smak. Lokalklimatet skapar en kompakt planta där mindre energi går åt bladen och mer till gubben. Under den svala natten söker sig sockret till de varma bären. Våra jordgubbar blir sötare! Vi satte dom första jordgubbarna 1997 på 1,5 ha. Idag odlar vi nästan 20 ha med jordgubbar. Vi odlar i bäddar och och på friland. Vi ökar våra odlingar lite för varje år. Skörden blir mellan 200 000 och 300 000 liter/ år.

 VÅRA SORTER

Det finns många olika sorters jordgubbar. De mognar vid olika tidpunkter vilket gör att vi kan njuta av jordgubbar under hela sommaren.

 

Malwina - koniskt bär med mycket smak och ett mörkt rött fruktkött.

Sonata - ljusrött, knubbigt bär med mycket friskhet. Ett saftigt bär med något fastare kött.

Salsa - söt och mild smak med ljusröd färg. Salsa skördas i mitten av säsongen.

Måndag 

STÄNGT

Tisdag 

10:00-17:00

Onsdag  10:00-17:00
Torsdag  10:00-17:00
Fredag

10:00-17:00

Lördag  10:00-15:00  
Söndag 

STÄNGT

Måndag

Stängt

Tisdag  10:00-16:45
Onsdag

10:00-16:45

Torsdag 

10:00-16:45
Fredag 10:00-16:45
Lördag 10:00-14:45

Söndag 

STÄNGT

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår