Tillbaka
Skriv ut receptet


Baconrostad potatis och blomkålskräm

Baconrostad potatis och blomkålskräm
ca 3 port

8 st potatis i grova skivor
½ paket fintärnad bacon
½ blomkålshuvud i skivor
2 dl mjölk
½ dl grädda
1 hönsbuljongtärning
olja
salt
vitpeppar
svartpeppar

Häll lite olja i en liten långpanna. Strö ut hälften av baconet. Fördela potatisskivorna ovanpå. Strö över resten av baconet. Salta och svartpeppra. Baka i ugnen ca 25 min i 200 grader.
Koka upp grädde och mjölk i en kastrull och lägg i blomkålen. Smula sönder hönsbuljongen och koka tills blomkålen är mjuk. Mixa i matberedare till en slät konsistens. Smaka av med salt och vitpeppar.

Servera den nyrostade potatisen med blomkålskrämen tillsammans med stekt falukorv eller fläskkött.


Skriven av: Birgitta Åkesson
Måndag  10:00-18:00
Tisdag

 10:00-18:00

Onsdag   10:00-18:00
Torsdag  10:00-18:00
Fredag  10:00-18:00
Lördag  10:00-15:00  
Söndag

 11:00-16:00

Måndag 10:00-17:30
Tisdag 10:00-17:30
Onsdag

10:00-17:30

Torsdag 10:00-17:30
Fredag 10:00-17:30
Lördag  10:00-14:30
Söndag  11:00-15:30

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår