Tillbaka
Skriv ut receptet


Baconrostad potatis och blomkålskräm

Baconrostad potatis och blomkålskräm
ca 3 port

8 st potatis i grova skivor
½ paket fintärnad bacon
½ blomkålshuvud i skivor
2 dl mjölk
½ dl grädda
1 hönsbuljongtärning
olja
salt
vitpeppar
svartpeppar

Häll lite olja i en liten långpanna. Strö ut hälften av baconet. Fördela potatisskivorna ovanpå. Strö över resten av baconet. Salta och svartpeppra. Baka i ugnen ca 25 min i 200 grader.
Koka upp grädde och mjölk i en kastrull och lägg i blomkålen. Smula sönder hönsbuljongen och koka tills blomkålen är mjuk. Mixa i matberedare till en slät konsistens. Smaka av med salt och vitpeppar.

Servera den nyrostade potatisen med blomkålskrämen tillsammans med stekt falukorv eller fläskkött.


Skriven av: Birgitta Åkesson

 

Måndag Stängt
Tisdag

10.00-17.00

Onsdag Stängt
Torsdag  10.00-17.00
Fredag 10.00-17.00
Lördag  10.00-14.00

Söndag 

Stängt

 

 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår