Tillbaka
Skriv ut receptet


Baconrostad potatis och blomkålskräm

Baconrostad potatis och blomkålskräm
ca 3 port

8 st potatis i grova skivor
½ paket fintärnad bacon
½ blomkålshuvud i skivor
2 dl mjölk
½ dl grädda
1 hönsbuljongtärning
olja
salt
vitpeppar
svartpeppar

Häll lite olja i en liten långpanna. Strö ut hälften av baconet. Fördela potatisskivorna ovanpå. Strö över resten av baconet. Salta och svartpeppra. Baka i ugnen ca 25 min i 200 grader.
Koka upp grädde och mjölk i en kastrull och lägg i blomkålen. Smula sönder hönsbuljongen och koka tills blomkålen är mjuk. Mixa i matberedare till en slät konsistens. Smaka av med salt och vitpeppar.

Servera den nyrostade potatisen med blomkålskrämen tillsammans med stekt falukorv eller fläskkött.


Skriven av: Birgitta Åkesson
Måndag  STÄNGT
Tisdag

 10.00-17:00

Onsdag  10:00-17:00
Torsdag  10:00-17:00
Fredag  10:00-17:00
Lördag  10:00-15:00  
Söndag 

 STÄNGT

Måndag  STÄNGT
Tisdag  10.00-16:30
Onsdag

 10:00-16:30

 

Torsdag  10:00-16:30
Fredag   10:00-16:30
Lördag  10:00-14:30
Söndag   STÄNGT
Självplock Hallon v.39
Måndag Stängt 
Tisdag

Stängt

Onsdag Stängt 
Torsdag 

Stängt

Fredag Stängt
Lördag

Stängt

 
Söndag

Stängt

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår