Tillbaka
Skriv ut receptet


Janssons frestelse

ca 4 portioner


1kg potatis (8-10 st), sorten Sava


2 stora gula lökar


1-2 askar ansjovisfiléer (à ca 100 g) eller 15 hela ansjovisar


3 dl grädde eller 1½ dl grädde och 1½ mjölk


2-3 msk ansjovisspad


1 msk ströbröd


1-2 msk smör eller margarin


 


Skala potatisen och skär den i strimlor. Skala löken, skiva den tunt och fräs den ev i lite matfett. Varva potatis, lök och ansjovis (den hela rensad och filead) i en smord ugnssäker form. Potatis i botten och överst. Häll över hälften av grädden eller gräddmjölken och 2-3 msk av ansjovisspadet i formen. Strö på ströbröd och klicka matfett över. Grädda i 200°C, ca 1 tim i nedre delen av ugnen. Späd vid kanten med resten av grädden efter drygt halva tiden.



Skriven av: Axelssons i Aby
Måndag  STÄNGT
Tisdag

 10.00-17:00

Onsdag  10:00-17:00
Torsdag  10:00-17:00
Fredag  10:00-17:00
Lördag  10:00-15:00  
Söndag 

 STÄNGT

Måndag  STÄNGT
Tisdag  10.00-16:30
Onsdag

 10:00-16:30

 

Torsdag  10:00-16:30
Fredag   10:00-16:30
Lördag  10:00-14:30
Söndag   STÄNGT
Självplock Hallon v.39
Måndag Stängt 
Tisdag

Stängt

Onsdag Stängt 
Torsdag 

Stängt

Fredag Stängt
Lördag

Stängt

 
Söndag

Stängt

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår