Tillbaka
Skriv ut receptet


Janssons frestelse

ca 4 portioner


1kg potatis (8-10 st), sorten Sava


2 stora gula lökar


1-2 askar ansjovisfiléer (à ca 100 g) eller 15 hela ansjovisar


3 dl grädde eller 1½ dl grädde och 1½ mjölk


2-3 msk ansjovisspad


1 msk ströbröd


1-2 msk smör eller margarin


 


Skala potatisen och skär den i strimlor. Skala löken, skiva den tunt och fräs den ev i lite matfett. Varva potatis, lök och ansjovis (den hela rensad och filead) i en smord ugnssäker form. Potatis i botten och överst. Häll över hälften av grädden eller gräddmjölken och 2-3 msk av ansjovisspadet i formen. Strö på ströbröd och klicka matfett över. Grädda i 200°C, ca 1 tim i nedre delen av ugnen. Späd vid kanten med resten av grädden efter drygt halva tiden.



Skriven av: Axelssons i Aby
Måndag  10:00-18:00
Tisdag

 10.00-18:00

Onsdag  10:00-18:00
Torsdag  10:00-18:00
Fredag  10:00-18:00
Lördag  10:00-15:00  
Söndag 

 11:00-16:00

Måndag  10:00-17:30
Tisdag  10.00-17:30
Onsdag

 10:00-17:30

 

Torsdag  10:00-17:30
Fredag   10:00-17:30
Lördag  10:00-14:30
Söndag   11:00-15:30
Självplockning v. 32 jordg.
Måndag Stängt
Tisdag

 

Onsdag
Torsdag 

 

Fredag 10.00-17.00
Lördag

10.00-14.00

 
Söndag

11.00-15.00

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår