Tillbaka
Skriv ut receptet


Janssons frestelse

ca 4 portioner


1kg potatis (8-10 st), sorten Sava


2 stora gula lökar


1-2 askar ansjovisfiléer (à ca 100 g) eller 15 hela ansjovisar


3 dl grädde eller 1½ dl grädde och 1½ mjölk


2-3 msk ansjovisspad


1 msk ströbröd


1-2 msk smör eller margarin


 


Skala potatisen och skär den i strimlor. Skala löken, skiva den tunt och fräs den ev i lite matfett. Varva potatis, lök och ansjovis (den hela rensad och filead) i en smord ugnssäker form. Potatis i botten och överst. Häll över hälften av grädden eller gräddmjölken och 2-3 msk av ansjovisspadet i formen. Strö på ströbröd och klicka matfett över. Grädda i 200°C, ca 1 tim i nedre delen av ugnen. Späd vid kanten med resten av grädden efter drygt halva tiden.



Skriven av: Axelssons i Aby

 

Måndag Stängt
Tisdag

10.00-17.00

Onsdag Stängt
Torsdag  10.00-17.00
Fredag 10.00-17.00
Lördag  10.00-14.00

Söndag 

Stängt

 

 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår