Tillbaka
Skriv ut receptet


Potatispaté

6 portioner

11-12 potatisar, ca 1 kg.
3 ägg
1 dl riven lagrad ost
4 dl matlagningsgrädde
1 knippe hackad persilja
1 knippe hackad dill
1 knippe hackad gräslök
salt och svartpeppar
cayenepeppar
1-2 vitlöksklyftor

Sätt ugnen på 200°, smörj en avlång form klä med smörgåspapper. Skala och skiva potatisen tunt. Vispa ägg och lägg i den rivna osten, grädden, kryddgrönt, kryddor och den pressade vitlöken. Lägg i potatisskivorna, rör runt. Lägg skivorna i lager på lager i formen. Pressa ihop skivorna och häll över resten av äggblandningen. Sätt formen i vattenbad, grädda i ca 90 min, täck formen med folie om det behövs. Låt patén kallna i ca 15 min innan den stjälps upp. Skär i skivor och servera varm eller kall.

Skriven av: Axelssons i Aby

 

Måndag  Stängt
Tisdag

 10.00-17.00

Onsdag  Stängt
Torsdag  10.00-17.00
Fredag  10.00-17.00
Lördag   10.00-15.00

Söndag 

 Stängt

Måndag   Stängt
Tisdag  10.00-16.30
Onsdag

 Stängt

Torsdag  10.00 -16.30
Fredag  10.00- 16.30
Lördag   10.00-14.30
Söndag   Stängt 

 

 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår