Tillbaka
Skriv ut receptet


Potatispaté

6 portioner

11-12 potatisar, ca 1 kg.
3 ägg
1 dl riven lagrad ost
4 dl matlagningsgrädde
1 knippe hackad persilja
1 knippe hackad dill
1 knippe hackad gräslök
salt och svartpeppar
cayenepeppar
1-2 vitlöksklyftor

Sätt ugnen på 200°, smörj en avlång form klä med smörgåspapper. Skala och skiva potatisen tunt. Vispa ägg och lägg i den rivna osten, grädden, kryddgrönt, kryddor och den pressade vitlöken. Lägg i potatisskivorna, rör runt. Lägg skivorna i lager på lager i formen. Pressa ihop skivorna och häll över resten av äggblandningen. Sätt formen i vattenbad, grädda i ca 90 min, täck formen med folie om det behövs. Låt patén kallna i ca 15 min innan den stjälps upp. Skär i skivor och servera varm eller kall.

Skriven av: Axelssons i Aby
Måndag  STÄNGT
Tisdag

 10.00-17:00

Onsdag  10:00-17:00
Torsdag  10:00-17:00
Fredag  10:00-17:00
Lördag  10:00-15:00  
Söndag 

 STÄNGT

Måndag  STÄNGT
Tisdag  10.00-16:30
Onsdag

 10:00-16:30

 

Torsdag  10:00-16:30
Fredag   10:00-16:30
Lördag  10:00-14:30
Söndag   STÄNGT
Självplock Hallon v.39
Måndag Stängt 
Tisdag

Stängt

Onsdag Stängt 
Torsdag 

Stängt

Fredag Stängt
Lördag

Stängt

 
Söndag

Stängt

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår