Tillbaka
Skriv ut receptet


Potatispaté

6 portioner

11-12 potatisar, ca 1 kg.
3 ägg
1 dl riven lagrad ost
4 dl matlagningsgrädde
1 knippe hackad persilja
1 knippe hackad dill
1 knippe hackad gräslök
salt och svartpeppar
cayenepeppar
1-2 vitlöksklyftor

Sätt ugnen på 200°, smörj en avlång form klä med smörgåspapper. Skala och skiva potatisen tunt. Vispa ägg och lägg i den rivna osten, grädden, kryddgrönt, kryddor och den pressade vitlöken. Lägg i potatisskivorna, rör runt. Lägg skivorna i lager på lager i formen. Pressa ihop skivorna och häll över resten av äggblandningen. Sätt formen i vattenbad, grädda i ca 90 min, täck formen med folie om det behövs. Låt patén kallna i ca 15 min innan den stjälps upp. Skär i skivor och servera varm eller kall.

Skriven av: Axelssons i Aby
Måndag  10:00-18:00
Tisdag

 10:00-18:00

Onsdag   10:00-18:00
Torsdag  10:00-18:00
Fredag  10:00-18:00
Lördag  10:00-15:00  
Söndag

 11:00-16:00

Måndag 10:00-17:30
Tisdag 10:00-17:30
Onsdag

10:00-17:30

Torsdag 10:00-17:30
Fredag 10:00-17:30
Lördag  10:00-14:30
Söndag  11:00-15:30

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår