Tillbaka
Skriv ut receptet
Potatispaté
6 portioner
11-12 potatisar, ca 1 kg.
3 ägg
1 dl riven lagrad ost
4 dl matlagningsgrädde
1 knippe hackad persilja
1 knippe hackad dill
1 knippe hackad gräslök
salt och svartpeppar
cayenepeppar
1-2 vitlöksklyftor
Sätt ugnen på 200°, smörj en avlång form klä med smörgåspapper. Skala och skiva potatisen tunt. Vispa ägg och lägg i den rivna osten, grädden, kryddgrönt, kryddor och den pressade vitlöken. Lägg i potatisskivorna, rör runt. Lägg skivorna i lager på lager i formen. Pressa ihop skivorna och häll över resten av äggblandningen. Sätt formen i vattenbad, grädda i ca 90 min, täck formen med folie om det behövs. Låt patén kallna i ca 15 min innan den stjälps upp. Skär i skivor och servera varm eller kall.
Skriven av: Axelssons i Aby